Csirkemell Wellington módra

  • 2013.11.17.
  • 7

Egyszerű, gyors, finom. Persze bélszínből lenne az igazi, azonban elkészíthető sertésszűzből is, de csirkemellből is nagyon finom.Hozzávalók (1-2 főre):1 fél csirkemell filé10 dkg leveles vajas tészta5 db barna csiperke2 evőkanál mustár1 kisebb fej lilahagyma2 nagyobb szem krumpli valamilyen gyümölcs- vagy sherry ecet olívaolajsó, bors1 egész tojásElkészítése:A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben (vagy grillen) olívaolajon közepes lángon átsütjük. Ez oldalanként nagyjából 8-10 perc.A gombát (felesleges meghámozni) vékonyan felszeleteljük, majd a megsült csirkemell visszamaradt zsiradékán sóval és borssal fűszerezve zsírjára sütjük.A húst és a gombát is hagyjuk kihűlni.A leveles vajas tésztát vékonyra kinyújtjuk, akkorára, hogy majd a csirkemellet belebugyolálhassuk.A tészta közepére rakjuk a megsült gomba felét, szépen elrendezgetve. Ráhelyezzük a csirkemellet, amit megkenünk mustárral, majd befedjük a maradék gombával.A tészta széleit egy felvert tojással megkenjük, majd a tésztát minden oldalról a húsra takarjuk, jó szorosan. A becsomagolt húst átfordítjuk, hogy felülről egyben látszódjon, tepsibe rakjuk, lekenjük tojással (esetleg díszíthetjük a batyunkat ízlés szerint), majd berakjuk a 180 °C-ra előmelegített légkeveréses sütőbe (gázon nagyobb fokozatra), ahol 25 perc alatt szép aranybarnára sütjük.A megsült tésztabatyut hagyjuk pár percig pihenni, majd vastagabb szeletekre vágjuk és egy egyszerű krumplisalátával kínáljuk.A krumplisalátához a héjas krumplit megfőzzük. A lilahagymát vékonyan felszeleteljük. Olívaolajból, ecetből, sóval és lehetőleg frissen őrölt borssal öntet készítünk, amelybe beleforgatjuk a hagymát. Hagyjuk néhány percet, hogy a dresszing megdolgozza, majd a főtt, felszeletelt krumplit is beleforgatjuk.Tálaláskor a tányéron lévő hússzeleteket és a salátát olívaolajjal megöntözzük.Közelgő Erzsébet nap alkalmából minden kedves Erzsébetet köszöntök. Készült volna sütemény is, márvány szelet, ami még nincs a blogon, de különféle okok folytán nem sikerült fényképezhető állapotúra produkálni, így a sütemény most elmarad. Majd legközelebb bepótolom.