Tépett húsos sós gofri

  • 2019.08.04.
  • 0

A gofrira első sorban édességként gondolunk, de sós finomság is készíthető belőle. Uzsonna, vacsora, de akár főétkezésre is, akár egy nagy, tartalmas szendvics.Hozzávalók és elkészítés:A gofri receptje itt található, annyi a változás, hogy a vaníliás cukrot és a cukrot elhagyjuk, valamint 10-15 dkg ízlésünk szerinti reszelt sajttal egészítjük ki. A masszából azután kisütjük a finom, sós gofrikat.A gofri tölteléke bármilyen hús lehet, ízlésünk szerint. Én tépett hússal pakoltam meg. A tépett hús úgy készül, hogy a nagyobb darab húst (pl. sertés lapockát) befűszerezzük, majd egy sütőzacskóban 150 °C-on 3-4 órán keresztül sütjük. A kész, teljesen puha húst azután szálakra szedjük és serpenyőben kevés zsiradékon lepirítjuk, miközben tovább ízesítjük ízlésünk szerint (csípősre, fokhagymásra, fűszeresre, amilyenre csak szeretnénk). Fogyaszthatjuk magában, de kerülhet mellé valamilyen saláta is, ízlés szerint.