Mézes krémes

  • 2014.03.16.
  • 6

Csabi barátom megkínált a múltkor ezzel a finom sütivel és aztán a receptet is megkaptam tőle (nagy nehézségek árán). Van már a blogon mézes zserbó recept, de ez sokkal finomabb, A tésztájával nagyon könnyű dolgozni, így nem kap agyvérzést az ember, mire a mézes lapokat kinyújtja és megsütni. Érdemes próbálkozni vele, tényleg nagyon finom.Hozzávalók:Tészta:8 dkg margarin10 dkg cukor4 evőkanál méz (ezeket lassú tűzőn langyosra főzni, majd beleteszünk)2 tojást40 dkg lisztet1 kiskanál szódabikarbónát (három lapot kell sütnünk)Krém:fél liter tej1 csomag vaníliás puding20 dkg margarin20 dkg porcukorsárgabaracklekvárMáz:2 evőkanál kakaó20 dkg porcukor4 evőkanál forróvíz5 dkg vaj (ezeket gőz felett összemelegíteni és mehet a tetejére)Elkészítése:A tészta hozzávalóiból összeállítjuk a tésztát, majd megsütjük a lapokat. Elkészítjük a krémet, egyszerűen megfőzzük a pudingot, majd habosra keverjük a margarint a porcukorral és a kihűlt pudinggal.A krémmel megtöltjük a lapokat úgy, hogy sárgabaracklekvár is kerüljön a krém alá.A kész süteményt bevonjuk a mázzal, majd pár órát pihentetjük, hogy puhuljon és tetszőlegesen felvágjuk.