Sütőtökleves egyszerűen

  • 2017.12.31.
  • 5

Ezeken a borongós napokon igazán üdítő ez az élénk színű leves. Azoknak is ajánlható, akik nem szeretik a sütőtököt, mert így elkészítve egy másik oldalát mutatja meg ez a zöldség, amely miatt érdemes kísérletezni és új ízeket kipróbálni. Nagyszerűsége az egyszerűségében van.Hozzávalók:1 kisebb kanadai sütőtökzöldség alaplé (vagy víz)só, borschilis napraforgómag,
Elkészítése:A sütőtököt feldaraboljuk, kimagozzuk, majd 160 °C-os sütőben egy óra alatt puhára sütjük. Héjától megfosztjuk, majd turmixoljuk. Zöldség alaplével beállítjuk a leves sűrűségét, kevés borssal fűszerezzük, sóval beállítjuk az ízét. Tálaláskor megszórjuk chilis napraforgómaggal (vagy pirított tökmaggal, ízlés szerint).