Avokádó bundában

  • 2016.05.12.
  • 2

Imádjuk az avokádót, de eddig valahogy nem nagyon gondoltam rá másképp, mint krém és saláta alapanyagra. Na, jó: egyszer már igen, itt.Most megint futólag láttam egy külföldi oldalon, ahogy bepanírozta és megsütötte a szakács az avokádószeleteket. A napokban épp jól el vagyunk látva ezzel a gyümölccsel (zöldséggel?), úgyhogy gondoltam, kipróbálom! Nagyon jól sikerült, ajánlom mindenkinek.Nagyon egyszerű elkészíteni. A sütőt előmelegítjük legalább 200 fokra. A majdnem teljesen érett (puha) avokádót meghámozzuk, a magját kiszedjük és negyedeljük. (Ha nagyobb, akkor nyolcadoljuk.) Megsózzuk és citromlével gyengén meglocsoljuk. Ízlés szerint borsozhatjuk és/vagy fokhagymaporral fűszerezhetjük. A bundája a következőkből áll: barna rizsliszt + cirokliszt, tojás, köleskásaEgy sütőlapot vékonyan bekenünk olajjal, ráfektetjük a bundázott szeleteket és a forró sütőbe tesszük. 5-6 perc múlva megforgatjuk őket és még pár percig sütjük. Házi majonézzel vagy egyéb szósszal kínáljuk a kívül ropogós, belül krémes finomságot! :)