Paprikás, diós és gránátalmás krém

  • 2012.11.11.
  • 6




Nemrég meglátogattam egy hatgyerekes család által működtetett olajprést, ahol a nagy-, ősszakállú családfő felesége ilyen paprikából, dióból és gránátalmából készített kenőkrémet kínált a vendégeknek:
Hozzávalók:
2 pohár pirított dió2 pohár sült paprika csíkokra vágva1/2 pohár szűz olívaolaj2 evőkanál vörösborecet2 teáskanál gránátalma szirup1 teáskanál ketchup1/2 teáskanál frissen facsart citromlé2 gerezd fokhagyma, összezúzva1 teáskanál római kömény1/2 teáskanál bors (ízlés szerint)sóElkészítés:
Sütőben megsütjük a paprikát, meghámozzuk, és csíkokra vágjuk.Hozzáadjuk az olívaolajat, az ecetet, a fokhagymát és éjszaka a hűtóben pácoljuk.Aprószemcsésre törjük a paprikát az összes többi hozzávalóval.Hűtőben tároljuk. Idővel a finom íz méginkább feljavul.
És jóétvágyat!

Nyamiii!













































































Itt van a földműves családról egy kép. Az öreg olajfán a szülők :)