A legfinomabb zöldségsaláta

  • 2012.07.01.
  • 7




A tegnapi reggelit kénytelen voltam lencsevégre kapni, és irígy lennék, ha nem tenném itt is közzé. Mostanában ez a földközi tengeri saláta nálunk az egyik kedvenc étel! Még nincs tisztességes neve, mert Magi, feleségem találta ki, bár biztos máshol is felfedezték már. Mennyei az íze, kötelező kipróbálni!

Összetevők: Feta-sajt, uborka, paprika, hagyma, fenyőmag, citromlé, só, olívaolaj. A paradicsom most kimaradt, de az is szokott lenni.

Elkészítés: a fenyőmagot az olívaolajon egy nagyon kicsit megpirítjuk, vigyázni kell, hogy oda ne égjen, folyamatos kevergetés közben éppen csak gyöngyözésig pirítjuk, a többi összetevőt felaprítjuk és mindezt összekeverjük.A saláta bármilyen kenyérfélével ehető, mi legtöbbször pirítóssal, vagy pitával fogyasztjuk. Laktató és egészséges reggeli, vagy vacsora, de ebédnek is elmegy.