Epres galette

  • 2020.05.22.
  • 0

Nagyon epres. Csak ennyit mondunk.
Hozzávalók:150 g liszt100 g hideg vaj2 tk cukor1 tk 12%-os tejfölnéhány csepp lime50 dkg eper0,5 tk vanília örlemény, 1 ek cukor, némi lime lé1 tojás a tészta megkenéséhezElkészítés:Keverjük össze a lisztet és cukrot, morzsoljuk össze a vajjal, adjuk hozzá a tejfölt és a lime levet és gyúrjuk össze. Elsőre úgy fog tűnni, hogy nem fog összeállni, de összefog :) Miután labdát formáztunk belőle, tegyük be a hűtőbe, míg a tölteléket megcsináljuk.Az epret tetszés szerint vágjuk fel és egy nagyon kicsit főzzük elő (igazából nem muszáj, de én így szoktam) a cukorral, és ízesítsük a vanília örleménnyel és lime lével. Hagyjuk kihűlni.Közben nyújtsuk ki vékonyra a tésztát és tegyük át sütőpapírral bélelt tepsire. Ott halmozzuk a közepére az epret (lé nélkül!!), óvatosan hajtsuk fel a széleket, a közepére sorakoztathatunk friss epret, hogy szebb legyen a végeredmény, kenjük meg a tésztát a felvert tojással, és mehet a sütőbe kb 30 percre.