Scones

  • 2013.03.06.
  • 0

Angol órához angol sütemény dukál (ami egyébként eredetileg skót).
Az édesség elmaradhatatlan kelléke az igazi teázásnak, a neve scone. Könnyű elkészíteni és nagyon finom az eredmény. Lekvárral és tejszínhabbal szokás tálalni. De véletlen se állítsuk össze, a vendég majd magának szabályozza, hogy miből mennyit szeretne rátenni - mondja az angol etikett. Furák ezek az angolok, de meg kell hagyni, hogy nagyon jó recepteket lehet elcsenni tőlük!Hozzávalók 4-5 főreLekvár, amilyet szeretsz200 ml habtejszín, ehhez habfixáló por és egy csipet cukor230 g liszt1 tasak sütőpor1 csipet só50 g szobahőmérsékletű vaj30 g cukor125 ml tejElkészítésA lisztet, sütőport, só keverjük össze egy tálban. Dobjuk bele kisebb darabokban a vajat és vegyítsük el a lisztben. Szórjuk bele a cukrot is, majd állítsuk össze a tésztát a tejjel. Ne ijedjünk meg, igencsak ragacsos tészta lesz ebből.Jól lisztezzük be a kezünket és készítsünk kisebb gömböket a tésztából. Sütőpapírra tegyük rá őket, egymástól néhány centire.Az, hogy mekkora darabokat készítünk és milyen formát, csak rajtunk áll. Lehet nagyobban is, és akkor mindenki törhet magának egy darabot a tálalásnál.Kb. 170 fokra előmelegített sütőben úgy 20 perc alatt süssük készre.
Tálalás előtt a habtejszínt verjük fel egy habfixálóval és egy csipet cukorral.