Túrótorta eperrel

  • 2020.05.11.
  • 9

Recept 1 db 23 cm átméröjü tort6 db tojás kettéválasztva(A videóban 7 fehérjét mondok, de ez csak nyelvbotlás)120 g nádcukor120 g liszt1 citrom reszelt héjaA tojás sárgáját habosra keverjük a citromhéjjal. A tojás fehérjét a nádcukorral verjük nem túl kemény habbá. A két habot lazán keverjük össze, majd forgassuk bele a lisztet. Előmelegített 160 C-fokos sütőben 40-45 perc alatt süssük meg.Krém200 g állati tejszín felverve150 g mascarpone300 g fehércsokoládé olvasztva250 g túró40 g főzés nélküli pudingpor400 ml tej1 citrom héja és leve1 vaníliarúd kikapart belseje200 g eperA fehércsoki és a tejszínhab kivételével minden összetevőt elkeverek egy edényben. Majd keverjük el benne a nem túl meleg fehércsokoládét és lazítsuk a tejszínnel. Rétegezzük a tortalapok közé,közben szórjuk bele az epret.