Tányér desszert eper_pezsgő_matchatea

  • 2020.05.17.
  • 0

Ez a videó a karantén időszaka alatt készült. Mobiltelefonnal felvett, élő, amatőr homevideó a saját konyhámban. Ezért a kép és hang minőség, valamint a vágás sem a megszokott színvonalú. A felvétel érdekessége még, hogy Kis Sándorral egyszerre jelentkeztünk be és párhuzamosan dolgoztunk. Ő főételt készített Kukoricapelyhes csirkemellet, burgonyafánkkal és epres rebarbarás vörösboros szósszal.Pezsgős eperhab torta, matchatea plezírrel.Pezsgő zselé200 ml pezsgő3 g porzselatin1 g agar-agarAz összetevőket folyamatos keverés mellett forraljuk össze, majd szilikonformában hűtsük mélyhűtőben.
Eperhab250 g mascarpone50 g porcukor50 g sűrű eperlekvárAz összetevőket együtt habosítsuk ki.plezír70 g tejszín70 g porcukor1 tojás fehérje95 g liszt5 g matcha teapor5-6 db apróra vágott mentalevélAz összetevőket keverjük össze,majd kenjük formába. Süssük 200 C fokon 60-90 másodpercig. Amint kivettük a sütőből, tekerjük egy üvegpohárra vagy hengeres formára.