Sárgabarackos fügés torta (lisztmentes)

  • 2018.09.18.
  • 8

Recept 1 db 23 cm átmérőjű tortához2 db tojás30 g cukor40 g olvasztott vaj40 g olvasztott fehércsoki25 g rízsliszt25 g pörkölt darált mandula40 g pörkölt mandula pálcika60 g aszalt füge apróra vágvaA forma fémkeretét
csomagoljuk be szilikonos sütőpapírral.A tojást a cukorral habosítsuk ki, majd keverjük hozzá a vajat,és a fehércsokoládét, és óvatosan forgassuk hozzá a többi összekevert anyagot. Simítsuk el az előkészített formába, és süssük 190 C-fokon 25-30 percig.250g sárgabarack leturmixolva20 g kukoricakeményítő50 g kristálycukor300 g tejszínhab3 lap zselatinA keményítőt oldjuk fel egy pici vízzel, majd forraljuk össze a sárgabarackkal és a cukorral. Ha kihűlt lazítsuk fel a tejszínhabbal és csurgassuk hozzá a zselatint. Ezt a krémet töltsük a kihűlt piskótára.