Gluténmentes gofri

  • 2017.11.11.
  • 2

Sok-sok alkalommal sütöttem már gofrit, különféle recepteket variáltam át gluténmentessé. Általában ehetőek lettek, de nemrég Gabicsek receptjét is kipróbáltam, sok módosítással, mert alkalmazkodni kellett a gluténmentes liszthez, de egy nagyon-nagyon finom, kívül ropogós belül puha, szájban olvadós gofri lett a végeredmény. Nem győzök eleget sütni belőle, ahogy sül, úgy fogy el, de ez nem is baj, mert frissen a legjobb. Később is finom, de a ropogóssága elillan.Hozzávalók:3 tojás1 evk negyedannyi édesítővanília kivonat (vagy vaníliás cukor)60 g olvasztott vaj vagy margarin220 g gluténmentes liszt (nálam Nutri mix per Dolci és per Pane keverve)fél tasak sütőpor1,2-1,5 dl tejA tojásokat az édesítővel, vaníliával összehabosítom, nem kell sokáig keverni, hozzáadom az olvasztott vajat és a lisztet, a tejjel higítom. Egy folyós, de sűrű masszává kell keverni, kb. kicsit sűrűbb, mint a palacsinta tészta. Közben már melegítem is a gofrisütőt. Nekem állatos van, amiben egyszerre három formát lehet sütni. Mivel sütőpor van a tésztában, keveset kell a mélyedésekbe adagolni, én az első gofri előtt mindig kikenem kókuszolajjal, de többször nem. Sose ragad bele.
A Facebook-on itt tudjátok megnézni a receptjeimet.
Kellemes sütögetést!