Teljes kiőrlésű paprikás juhtúrós kiflik (IR barát, cukormentes)

  • 2016.03.13.
  • 3

Stahl konyha régi számait átlapozva találtam ezt a kiflit, lecseréltem a liszteket és adtam hozzá még sikért, és ez lett belőle. Nagyon - nagyon finom volt. Egy kifli 25 g ch-t tartalmaz, én reggelire és vacsira ettem, megkentem vajas juhtúróval és ettem hozzá soook retket, mert azért látványra nem volt túl nagy egy-egy db. kifli.NEM GLUTÉNMENTES RECEPT!Hozzávalók:
200 g teljes kiőrlésű liszt(nálam most Nagyi titka)50 g fehér liszt (BL55)20 g sikér50 g zabliszt1 tk pirospaprika1 tk só1 negyed friss élesztő100 ml víz1 doboz danone natúr joghurt1 evk olajA kenéshez:5 dkg juhtúró4 dkg vajA vizet és a joghurtot összeöntöttem és meglangyosítottam, belemorzsoltam az élesztőt és hagytam felfutni. A liszteket és sót tálba mértem. Hozzáöntöttem a joghurtos élesztős vizet és dagasztani kezdtem. A tészta hamar összeállt, addig dagasztottam, míg szép, fényes és rugalmas tésztát kaptam. Kelni hagytam egy órán át lefedve a kelesztő tálban. Mikor megkelt, deszkára borítottam, kinyomogattam belőle a levegőt, picit átgyúrtam és két részre osztottam. Mindkét darabot 30 cm átmérőjű körré nyújtottam, egyiket megkentem a puha vaj és juhtúró keverékével úgy, hogy a széleinel egy cm-s sávot kihagytam, és beborítottam a másik lappal, még kicsit nyújtottam rajta. 8 részre vágtam (feleztem, negyedeltem, majd 8-adoltam). Egyenként feltekertem a darabokat, kifli formára hajtogattam és tepsire tettem. A sütőt bekapcsoltam, míg melegedett, még egyszer keltek a kiflik. 200 fokos sütőben kb. 20 percet sütöttem.