Rántott csirkemáj mustáros sültkrumplival

  • 2015.10.04.
  • 0

Ezt ettük ma ebédre. Délelőtt a PeCsa melletti bolhapiacon kutakodtunk, és farkaséhesen tértünk haza a melengető októberi napsütésből egy kiadós séta után.
A májat már tegnap beáztattam tejbe. Indulás előtt pedig megfőztem a burgonyát héjában, hogyha hazajöttünk, akkor már csak pirítani kelljen. Ez is csak egy csirkemáj rántva, de a különlegessége a panírban rejtőzik.
Hozzávalók:40 dkg csirkemáj2 dl tej az áztatáshozPanír:
1 tojás0,5 dl zsíros tejszíntönkölybúzaliszt10 dkg zsemlemorzsa (ha van panko morzsa, még jobb, de azt is készíthehetünk magunk)3 dkg frissen reszelt parmezán sajt2 ek friss, aprított petrezselyemzöld1 kk fokhagymapor1 kk frissen őrölt bors0,5 citrom reszelt héja2 dl olaj a sütéshezA körethez:40 dkg héjában főtt burgonya1 ek olívaolaj2 ek vaj1tk koriandermag2 ek magos mustár1 kk frissen őrölt borsElkészítése:A májat legalább egy napig érdemes áztatni. Jóval porhanyósabb, puhább lesz, az íze is finomabb.A zsemlemorzsában elkevertem a reszelt sajtot, citromhéjat, a felaprított petrezselymet, borsot, fokhagymaport és a szokásos liszt, majd a tojásos - tejszín keveréke után ebbe a morzsába forgattam
a májat és kb. 165 - 170 fokos olajban aranybarnára sütöttem, konyhai törlőn leitattam a felesleges olajat. Egyáltalán nem sóztam a májat, mert a sajt elég sóssá tette.A krumplit meghámoztam és nagy darabokra vágtam. Egy tapadásmentes serpenyőben olívaolajon vajat hevítettem és abba dobtam a krumplit. Borsoztam, adtam hozzá koriandermagot és magos mustárt és összepirítottam 3-4 perc alatt.20 perc alatt készen volt az ebéd. Most szívesen elnyújtóznék utána, ehelyett indultam dolgozni. Élni tudni kell.A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetők más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak első sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.