Csirketorta krumplibogárral

  • 2015.09.24.
  • 4

Ezt a mókás hasonlatot olvastam valahol erre krumpliköretre, hát most lekoppintottam.
Hozzávalók:A csirketortához:
6 fő bőven jól lakik belőle






























50 dkg csirkemell filé2 tojás15 dkg cheddar sajtsóbors20 dkg vékonyra szelt baconA "krumplibogárhoz" fejenként:

































2 kisebb vagy maximum közepes burgonyakrumplinként 1 tk olívaolajsófrissen őrölt borsrozmaring hajtásokElkészítése: végtelen egyszerű és gyorsA csirkemellet 1 cm vastag szeletekre vágtam, sóztam, borsoztam.A sajtot lereszeltem. A tojásokat felvertem. Egy 20 cm átmérőjű, kivehető aljú tortaforma alját kibéleltem szilikonos sütőpapírral. A bacon szeleteket a forma aljának közepéről indulva végig burkoltam a formát, hogy felül a szalonna túllógjon a peremen.A sós-borsos csirkemell szeleteket tojásba, majd a reszelt sajtba hempergettem és a tortaformát kitöltve rétegezve leraktam őket.Mikor elfogyott az összes alapanyag, a bacont ráborítottam a húsra és a 180 fokra előmelegített sütőbe tettem hőlégkeverésen. Kb. 30 perc alatt megsütöttem.
A krumplikat alaposan megsikáltam folyóvíz alatt, majd szárazra töröltem. Tetejüket éles késsel bemetszettem úgy 2
mm-enként, de csak annyira, hogy az alja egybe tartsa. Egy-egy teáskanálnyi olívaolajjal meglocsoltam, sóztam, jól megborsoztam, rozmaring hajtásokat dugdostam bele és a hús mellé toltam egy sütőpapírral bélelt tepsiben. Nagyjából egyforma idő alatt sültek meg, vagy talán a krumpli kissé tovább.
A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetők más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak első sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.