Erdei gyümölcsös cheesecake

  • 2021.03.01.
  • 7

Én annyira de annyira imádom a cheesecaket, ti hogy vagytok ezzel? A képeken látható tortát Apu szülinapjára készítettem, gyorsan elfogyott????. A zselatintól ne féljetek, gyerekjáték????????Kekszes alap:300 gr darált keksz180 gr olvaszott margarin5 ek tejKrémsajt réteg:500 gr mascarpone/krémsajt5 dl Hulalakb 100 gr porcukor (ha édesebben szeretitek, mehet bele több is)1 habfixálóőrölt vanília0,5 dl langyos víz10 gr zselatinErdei gyümölcsös réteg:450 gr erdei gyümölcs1 dl víz4 ek cukor0,5 dl víz
10 gr zselatinA darált kekszet keverd össze az olvasztott margarinnal és tejjel, majd egy kanál segítségével nyomkodd egy kerek tortaformába. Tedd be 8-10 perce 180C-ra a sütőbe. Közben készítsd el a krémsajtos réteget: verd fel a Hulalát a habfixálóval, majd adagold hozzá a mascarponet/krémsajtot, a vaníliát, és a porcukrot. A 0,5 dl langyos vízben keverd el a zselatint, hagyd egy kicsit állni, majd melegítsd egy kicsit fel, adagold mixerrel folyamatosan kevergetve a krémsajtos masszához. Ha a kekszes alap kihűlt, mehet rá a krémsajtos réteg. Az erdei gyümölcsöt (lehet fagyasztott is) tedd fel 4 ek cukorral és 1 dl vízzel főni, főzd kevergetve 10 percig. Közben 10 gr zselatint keverj el 0,5 dl langyos vízzel, és add hozzá a gyümölcshöz. Hagyd hűlni kicsit, majd öntsd a krémsajtos rétegre. Hagyd pár órát, vagy akár egy éjszakát a hűtőben, és már tálalhatod is ????????????És itt az Ünnepelt is, drága Édesapám! Puszi mindenkinek! Öleljétek meg ti is az Apukátokat, akkora boldogság, hogy vannak, hogy megölelhetjük őket, beszélhetünk velük!Vigyázzatok magatokra és egymásra!