Lazac brokkolival és koktélparadicsommal

  • 2021.01.17.
  • 8

A lazac az egyik leghálásabb étel. Nemcsak finom, hanem egészséges is, és ráadásul köretestől 20 perc alatt elkészül ????????1 szép lazac steaksóborsesetleg halfűszer2
ek olívaolaj1 citromfél fokhagyma2-3 ujjnyi vajKörethez:500 gr brokkoli300 gr koktélparadicsom1 kk origánósóbors1 dl száraz fehérborfriss citromlé ízlés szerintA lazac steaket sózd, borsozd, ha szeretitek, szórd meg egy kis halfűszerrel (de nélküle is teljesen tökéletes lesz). Egy teflon serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd kezd el rajta sütni a lazacot a nem bőrös feléről. Amikor már szépen átsült legalább a feléig, fordítsd meg.
Tedd a hal mellé a vékony szeletekre vágott citromot, a megtisztított fokhagyma gerezdeket és a vajat. Szépen süsd tovább,és folyamatosan locsolgasd a vajas-fokhagymás-citromos lével a lazacot, amíg el nem készül.
Vedd ki a serpenyőből, és a visszamaradt vajas-citromos-fokhagymás olívaolajra dobd rá a brokkolit, és süsd kb. 5 percig (lehet fagyasztott is).
Add hozzá a megmosott koktélparadicsomot, szórd meg az oregánóval, sózd borsozd, majd öntsd fel a fehérborral. Tedd vissza a lazacot és rotyogtasd még pár percig az egészet együtt. A végén locsold meg frissen facsart citromlével, és már tálalhatod is????

Címkék

Hal Főétel Lazac