Rántott csirkemell mártogatóssal

  • 2020.12.20.
  • 1

Ha már unjátok a hagyományos rántott csirkemellet, készítsétek így el, a gyerekek garantáltan imádni fogják:)Pác:2 dl natúr joghurt1 tojás1 kk só1 kk fokhagymapor1/2 kk sültcsirke fűszer1/2 kk vegetaÉs még:500 gr csirkemell hosszúkás csíkokra vágvaPanír:4 dl zsemlemorzsa (2 bögrényi)1 kk sütőporpici sóMártogatós:4-5 ek tejföl2-3 ek majonézapróra vágott kaporpici sócitromlé ízlés szerintA pác hozzávalóit keverd össze, és jó alaposan forgasd bele a hosszúkás csíkokra vágott csirkemellet. Mehet a hűtőbe legalább egy órára pácolódni, de maradhat tovább is.
A zsemlemorzsát keverd össze pici sóval, és a sütőporral, majd egyenként kicsit csöpögtesd le a húst és forgasd a panírba. Pár perc alatt süsd aranybarnára forró olajban.A mártogatós hozzávalóit keverd szép egyenletesre és azzal tálald az elkészült húst. Puszi mindenkinek!

Címkék

Főétel Csirkemell