Vöröslencse leves

  • 2020.11.06.
  • 9


A hidegebb időben nagyon szeretjük a laktató, meleg leveseket. Ez a vöröslencse leves pont olyan, és ráadásul rettenetesen finom ????Mutatom, hogy készítsétek el:2 ek olívaolaj1 vöröshagyma1 ek sűrített paradicsom1 bögre vöröslencse (2 dl)2 ek bulgur0,5 kk őrölt paprika0,5 kk kurkumabors4 bögre alaplé1 kk szárított petrezselyemzöldfűszermalomból még egy kis őrölt chili ha szeretitek
Tálaláshoz:friss petrezselyemzöldcitromléAz olívaolajon pirítsd üvegesre az apróra vágott hagymát, majd add hozzá a sűrített paradicsomot és keverd jól össze az egészet. Öntsd fel az alaplével, majd add hozzá a vöröslencsét és a bulgurt. Tegyél bele 0,5-0,5 kiskanálnyi kurkumát és őrölt paprikát, 1 kk petrezselyemzöldet, borsot ízlés szerint. Ha szeretitek, őrölt bele egy kis csípős chilit, de akár édes paprikát is. Főzd össze az egészet 15-20 perc alatt. Ellenőrizd, hogy kell-e bele még esetleg só/bors. Ha kész, friss petrezselyemzölddel megszórva, kis citromlével meglocsolva tálald.????

Címkék

Leves Bulgur