Párolt paradicsomos zöldbab

  • 2020.11.05.
  • 8

Ezt az ételt sokszor készítem, egyrészt mert nagyon finom és full egészséges, másrészt mert gyakorlatilag semmit nem kell vele csinálni, elkészül magától. Ugye jól hangzik?????1 vöröshagyma450 gr zöldbab4 közepes paradicsom3-4 gerezd fokhagyma3 ek olívaolaj1 kk sóapróra vágott petrezselyemzöldA vöröshagymát vágd félbe, majd szeleteld vékony félholdakra, tedd egy lábasba. A zöldbabot (még fagyottan, ha mirelitet használsz) add hozzá, majd a tetejére tedd a felkockázott paradicsomot. Mehet rá a felszeletelt fokhagyma és a só. Az egészet locsold meg az olívaolajjal, fedd le, és tedd fel főni. 10 perc után nézz rá, keverd egy kicsit át, majd hagyd főni további 20 percig.Ha szeretitek, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálald, de nélküle is tökéletes ????.Téli időszakban nyugodtan lehet hámozott paradicsom konzervvel is készíteni ????

Címkék

Paradicsom Köret