Paradicsomos padlizsános bulgur

  • 2020.11.21.
  • 4

2-3 ek olívaolaj
1 vöröshagyma1 padlizsán500 gr paradicsom (vagy hámozott paradicsomkonzerv)1 kanál sűrített paradicsom300 gr bulgur4 dl leves (zöldség vagy hús, mindegy, lehet kockából is)só, borsTetejére ízlés szerint:marék diókb 2 dl joghurt1 gerezd fokhagymasóapróra vágott zöld (pl. petrezselyem, zöldhagyma stb.)Az olívaolajon pirítsd üvegesre a felkockázott hagymát, majd add hozzá a kockára vágott padlizsánt. Pirítsd az egészet együtt, majd add hozzá a sűrített paradicsomot és a bulgurt. Öntsd fel a leves felével és add hozzá a felkockázott paradicsomot is. Sózd, borsozd, majd add hozzá a maradék levest is. Közeben piríts meg egy marék diót a sütőben, vágd apróra. A görög joghurtban keverd el a sót és az apróra vágott fokagymát. Az elkészült bulgurt locsold meg a joghurttal, szórd meg a pirított dióval és az apróra vágott petrezselyemmel/zöldhagymával és már kész is.