Csirkés gombás spagetti

  • 2020.11.11.
  • 7

2-3 ek olívaolaj1 vöröshagyma2 gerezd fokhagyma1 paprika felkockázva250 gr gomba1 kk kakukkfűsóbors1/2 csirkemell felkockázva500 gr paradicsom passzáta2-3 merőkanál főzőlé amiben a spagetti főízlés szerint még só, bors, kakukkfű250 gr teljes kiőrlésű spegettireszelt sajtAz olívaolajon pirítsd üvegesre a hagymát és a fokhagymát, majd add hozzá a felkockázott paprikát és a felszeletelt gombát, amit előzőleg jól megtisztítottál. Sózd, borsozd és szórd meg kakukkfűvel. Pirítsd az egészet, amíg a gomba meg nem puhul.Ekkor vedd ki a zöldségeket egy tálba, majd a serpenyőt tedd vissza magas hőmérsékletre, adj hozzá 1 ek olívaolajat és pirítsd aranybarnára a csirkemell kockákat. Sózd, borsozd, majd tedd mellé a zöldségeket és a paradicsom passzátát. Közben forró sós vízben kezd el főzni a spagettit, és a főzővízből adj 2-3 merőkanálnyit a szószhoz. Ellenőrrizd a fűszerezést, adj hozzá ha kell, még sót, borsot, kakukkfüvet. Amikor a tészta al dente, lecsöpögtetve add a szószhoz, rottyants az egészen még egyet-kettőt, és már kész is.Reszelt sajttal megszórva tálald.

Címkék

Főétel Tészta