Libanoni bulgur saláta

  • 2020.10.06.
  • 7

100 gr bulgur4 közepes paradicsom4 újhagyma1 jóóóóó nagy csokor petrezselyemopcionálisan 1 csokor mentasó (kb. 1/4 kk)bors (kb. 1/4 kk)1 nagy citrom leve (vagy 2 kicsié)2-3 ek olívaolajtetejére sumac ( el is maradhat, ha nincs)A bulgurt öntsd fel dupla mennyiségű forró vízzel, és lefedve hagyd megpuhulni. Ha maradna rajta víz, öntsd le, és tedd a puha bulgurt egy salátás tálba. A paradicsomot apróra kockázd fel, a petrezselyemzöldet és a mentát vágd apróra, az újhagymát vágd vékony karikákra. Add a zöldségeket a bulgurhoz, sózd, borsozd ízlés szerint, add hozzá a citrom levét, locsold meg az olívaolajjal, és jó alaposan forgasd össze az egészet. Tetejére szórj sumacot. Ha nincs, ki is hagyhatod, anélkül is nagyon finom ????P.S: Ez az egyik kedvenc salátám, nagyon finom és nagyon frissítő. Férjem nem szereti az ételekben a mentát, úgyhogy van, hogy kihagyom, és úgy is nagyon finom. Feltétlen készítsétek el ????