Marko banános diós tortája

  • 2020.08.20.
  • 0

Ez egy nagyon gyors torta, ami úgy néz ki, mintha sokáig tartana elkészíteni
???? A tésztához a tojásokat nem kell szétválasztani, amíg a tészta sül, elkészül a krém is, aztán majd csak össze kell állítani és már kész is!Tésztához:8 tojás8 evőkanál cukor150 gr darált dió2 evőkanál lisztpici sütőporFőzött krémhez:4 tojássárgája4 evőkanál cukor3 evőkanál liszt0,5 l tejőrölt vanília
vanília aroma100 gr vaj1 ek porcukorÉs még:4-5 banán2 zacskó habpor/ vaníliás habporA tojásokat a cukorral keverd habosra. Add hozzá a darált diót és a lisztet, és egy kevés sütőport (1/2-1 kk). Sütőpapírral bélelt tepsibe öntsd a tésztát és 180 C-on süsd tűpróbáig.(a tepsi mérete a sütő tepsije)Közben készítsd el a krémet. A tojássárgákat keverd habosra a cukorral, majd add hozzá a lisztet, és 2 dl tejet. Pára felett kézi habverővel kevergetve kezd el főzni (ezt úgy kell, hogy egy lábasban felforralod a vizet, és a tetejére ráteszed a másik lábast, amiben a tojássárgás cucc van). Apránként add hozzá a maradék 3 dl tejet is, a vanília aromát és az őrölt vaníliát is.Addig kevergesd, amíg olyan sűrű nem lesz, mint az elkészült puding. Ekkor tedd félre hűlni. A vajat keverd habosra 1 ek porcukorral, és fokozatosan adagold bele a krémet, folyamatosan kevergetve.
Az elkészült tésztát vágd három egyenlő részre, majd rétegezd:
tészta-krém-banánkarikák-krém
tészta-krém-banánkarikák-krém - tésztaRétegezve, díszítés előtt:A habport vagy a vaníliás krémport készítsd el az utasítás szerint és vond be vele a tortát. Kész is!A maradék 4 tojásfehérjét felhasználhatjátok az alábbi receptekhez ????, de akár le is fagyaszthatjátok.Aszalt szilvás csokitortaBögrés gyümölcskenyérKókuszcsók

Címkék

Dió