Fügés aszalt szilvás kalácspuding vaníliaöntettel

  • 2020.04.26.
  • 2

Ha maradt egy kis fonott kalács, vagy kifli, készítsétek el ezt az isteni kalácspudingot. Pofonegyszerű, az íze pedig isteni. De komolyan. Mutatom, hogy készítsd:
Kalácspudinghoz:300 gr (szikkadt) fonott kalács, vagy kifli4 tojás2,5 dl tej2,5 dl tejszín6 ek cukor0,5 kk fahéjpuha aszalt szilva és füge (amennyit gondolsz, én nagyjából 10 szemet tettem mindegyikből)Tetejére:2 ek cukor1 csapott kk fahéjVaníliaöntet:375 ml tej60 gr cukor1 vaníliás cukorpici őrölt vanília125 ml tejszín1 tojássárgája1 ek vaníliás pudingporA kalácsot kockázd fel falatnyi darabokra. A tojásokat keverd össze a cukorral, a tejszínnel, tejjel és a fahéjjal. Mehet bele a kalács, hagyd, hadd szívja meg magát a tejes masszával. Vajazz ki egy piteformát, és öntsd bele a masszát. Szórd meg a fahájas cukorral, majd mehet be a sütőbe 180 C-ra, amíg szép aranybarnára nem sül, nagyjából bő fél óra kell neki. Közben készítsd el a vaníliaöntetet. A tejet a 2 féle cukorral tedd fel főni, majd a tojássárgáját keverd össze a tejszínnel, majd a pudingporral. Legyen szép csomómentes. Amikor a cukros tej már meleg, add hozzá a pudingos keveréket, és állandó kevergetés mellett szépen főzd össze. Kész is! :)

Címkék

Desszert