Angol gyümölcskenyér

  • 2020.03.08.
  • 0

50 gr kandírozott citromhéj50 gr kandírozott narancshéj100 gr aszalt vörös áfonya50 gr mandula2 ek whiskey100 gr vaj100 gr cukorcsipet só3 tojás2 ek whiskey175 gr liszt1 kk sütőporA kandírozott gyümölcsöket és a feldarabolt mandulát öntsd le 2 ek whiskyvel, és tedd félre. A sütőt melegítsd elő 175 C-ra. A szobahőmérsékletű vajat keverd habosra, majd add hozzá a cukrot, a sót, a tojásokat és a whiskyt, majd keverd szép simára. Legvégül add hozzá a sütőporral elkevert lisztet is. Amikor szép egynemű a tészta, add hozzá az aszalt gyümölcsös keveréket, majd jól forgasd össze az egészet. Sütőpapírral bélelt kenyérformában süsd szép aranybarnára, kb 40-45 perc alatt.P.S:Karácsonyra is, és utána is még többször sütöttem, nagyon szeretjük, és gyorsan el is készül :) Ajánlom Nektek szeretettel :)