Nutellás muffin

  • 2013.04.26.
  • 4

Markonak most volt a névnapja, ilyenkor mindig viszünk be az oviba egy kis enni- és innivalót a gyerkőcöknek. Azért esett a választásom erre a Nutellás muffinra (ami egyébként Nigella eredetijében dzsemmel van töltve), mert:
nincs olyan gyerek, aki ne szeretné a Nutellát:)))finom a tésztája és extra gyorsan elkészíthető praktikusan szállíthatónem kell a szeleteléssel bajlódni,már eleve cuki kis mini muffinokat lehet sütni A gyerekek számára való tekintettel dupla adag tésztát készítettem, és így is adtam meg az adagokat. Az eredeti úgy rémlik, eperdzsemmel készül,
de mindenki variálja a tölteléket kedve és ízlése szerint:) Mutatom, hogy készül:2,5 dl tej1,7 dl olaj2 nagy tojásvanília aroma200 gr cukor 400 gr liszt1 sütőporNutellaopcionálisan porcukor a tetejére A tejet, olajat és a tojásokat keverd össze, add hozzá a vanília aromát és a cukrot, majd legvégül a sütőporral elkevert lisztet. Keverd jól össze (nem kell túl sokáig). A papír kosárkákba tegyél kb. 1-1 ek-nyit a tésztából, mindegyik közepébe tegyél 1-1 kiskanálnyi Nutellát, majd a Nutellára tegyél a tésztából úgy, hogy befedje a tölteléket. 190 C-ra előmelegített sütőben süsd aranybarnára nagyjából 15-20 perc alatt. Aki szereti, a tetejét megszórhatja porcukorral.

Címkék

Muffin Gyerekeknek