Snickers torta - Újratöltve

  • 2014.01.27.
  • 1

A Snickers-torta kicsit már a mániámmá vált. Ez a negyedik változat, amit elkészítettem és most megtaláltam az igazit. Pont ilyennek álmodtam meg az ízét, mikor először megpillantottam egy blogon a fényképét.
A magyar háziasszonyok kreativitása volt segítségemre, akik háziasították a Kinder tejszeletet, s ezzel alkottak egy tökéletes krémet. Ezt a krémet használtam alapul az újabb verzióhoz, ami tökéletesen hozta a várt ízhatást és állagot.
A recept egy 25x25 cm-es sütőformához elegendő.Piskótához:3 egész tojás12,5 dkg kristálycukor12,5 dkg finomliszt2 evőkanál kakaópor0,5 csomag sütőpor0,5 dl tej0,5 dl olajKrémhez3 csomag tejszínes pudingpor1 evőkanál liszt7 dl tej2 dl tejföl20 dkg margarin20 dkg porcukor2 vaníliás cukorCsokiöntet3 evőkanál porcukor3 evőkanál kakaópor2 evőkanál étolajforró víz+ karamell öntet (boltit használtam)5 db Snickers szelet1. A piskótához a 3 egész tojást habosra keverjük a cukorral. Majd az összes maradék hozzávalót egyszerre beletesszük, és simára keverjük. 180 fokos sütőben kisütjük.2. A krémhez a 3 csomag pudingporhoz hozzáadjuk az 1 evőkanál lisztet, egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadva az összes tejet sűrűre főzzük. A forró, sűrű pudingos masszába belekeverjük a 2 dl tejfölt, így egy lágyabb, fényesebb krémet kapunk. Teljesen kihűtjük.A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd a kihűlt krémmel egynemű masszává keverjük.3. A csokiöntethez a 3 evőkanál porcukorhoz hozzáadjuk a 3 evőkanál kakaóport és 2 evőkanál olajat, majd annyi forró vizet (óvatosan adagolva), hogy egy sűrűn folyó öntetet kapjunk.4. Összeállítjuk a tortát:- a piskótalapot bőségesen meglocsoljuk csoki- és karamellöntettel.- beborítjuk a tejszínpudingos krémmel- beborítjuk a kockára vágott Sbickers csokidarabokkal- újra meglocsoljuk csoki- és karamellöntettel