Gombás sült tarja kapros szósszal, hagymás krumplival

  • 2019.01.06.
  • 6

Gombás sült tarja kapros szósszal, hagymás krumplivalSzeretem a tarját, ízletes, szaftos, nagyon finom étel, pláne gombával és kaporszósszal megbolondítva.Hozzávalók: 2 szelet tarja1 db vöröshagyma2 gerezd fokhagyma 1 db paradicsomsóőrölt fekete borsőrölt pirospaprikaolívaolaj 15 dkg csiperkegomba0,5 vöröshagymakapor
tejszín olívaolaj só3
db burgonya0,5 vöröshagymazsírsóElkészítés:A húst fűszerezem, beteszem egy edénybe, rányomom a fokhagymát, mellérakom a négybe vágott hagymát és paradicsomot, locsolok rá olívaolajat és beteszem a hűtőbe.A főzés napján a húst és a zöldségeket felteszem sülni. Közben felszeletelem a hagymát és a gombát, kevés olajon megdinsztelem, sózom, borsozom, teszek ráaprított kaprot, öntök rá tejszínt.A kockára vágott krumplit megfőzöm, kicsit megnyomkodom, kevés zsíron az aprított hagymával együtt megpirítom.Tálaláskor teszek a tányérra egy szelet húst hagymával és paradicsommal, beborítom a gombával és a szósszal, teszek rá egy
szál kaprot, rakok mellé krumplit.