Tejszínes, petrezselymes kelkáposzta főzelék fasírttal

  • 2017.05.31.
  • 0

Tejszínes petrezselymes kelkáposzta főzelék fasírttalEhhez az ételhez az előző recept fasírtját használtam feltétként.Hozzávalók:1 db kisebb fej kelkáposzta2 db burgonya2 gerezd fokhagymanapraforgóolaj sóőrölt fekete borsőrölt csípős pirospaprikaköménymag2 ek liszt1 dl tejszín3 szál petrezselyem 2 db fasírtElkészítés: A kelkáposztát alapos mosás után felszeletelem, a krumplit megpucolom, kocára vágom.Az egészet beteszem egy fazékba, felengedem vízzel, sóval, borssal fűszerezem, s kb. 30 percig főzöm.Közben elkészítem a rántást. Egy serpenyőben forró olajon megdinsztelem az aprított fokhagymát, hozzáadom a lisztet, s állandó keverés mellett világosbarnára pirítom. Leveszem a tűzhelyről, megszórom köménymaggal és
pirospaprikával, s feleresztem vízzel. Beleöntöm a főzelékbe, összekeverem, felforralom.Tálaláskor szedek egy mélytányérba főzeléket, s teszek rá 1 db fasírtot. Csorgatok rá tejszínt, s szórok rá petrezselyemleveleket. Barna kenyérrel fogyasztom.