Tejfölös lencsefőzelék csülökkel

  • 2017.01.29.
  • 0

Tejfölös lencsefőzelék csülökkelEzzel az étellel még mindig Fortunát kívántam megvesztegetni.Hozzávalók : A csülökhöz: 1 db füstölt első csülök (kb. 80 dkg)1 db vöröshagyma2 gerezd fokhagymaegész fekete borsköménymagmajorannaA lencsefőzelékhez: 3 bögre lencse1 fej vöröshagyma2 gerezd fokhagyma 1 ek sertészsír3 db babérlevélőrölt fekete borsőrölt piros paprika ecetcitrommustár1 dl tej1 ek tejföl2 ek lisztElkészítés: A lencsét és a csülköt beáztatom a főzés előtti napon.A csülköt vízzel feleresztem, teszek bele hagymát, fokhagymát, egész borsot, majorannát és köménymagot, felteszem főni.
60-70 perc elteltével, ha a csülök már kellően puha, lezárom.A lencsét a csülök főzővizében felteszem főni, teszek bele babérlevelet, megszórom borssal. A sózást, mivel a csülök is sós, későbbre hagyom.A csülökből kiszedem a csontot, a húst nagyobb darabokra vágom. A hagymát, fokhagymát aprítom, zsíron megdinsztelem, adok hozzá lisztet, rántást készítek, szórok rá paprikát.Amikor a lencse már puha, hozzáadom a rántást, öntök bele ecetet, s tejet, facsarok bele citromot, nyomok bele mustárt, keverek hozzá tejfölt. Ha kell, utánfűszerezem. Felrottyantom.Tálaláskor merek a tányérba főzeléket, teszek rá egy darab csülökhúst.