Darált hússal rakott sajtos tejfölös kelkáposzta

  • 2016.11.16.
  • 4

Darált hússal rakott sajtos tejfölös kelkáposzta A rakott ételek egyszerűek, gyorsan elkészíthetőek, s nagyon finomak.Hozzávalók 1 kisebb fej kelkáposzta30 dkg sertés darált hús 15 dkg rizs1 fej hagyma3 gerezd fokhagyma1 db tojás1/2 csokor petrezselyem1 db paradicsom1 db chilisó őrölt fekete borsőrölt csípős pirospaprikaköménymagkakukk fű
oregánó szerecsendiónapraforgóolajvaj2 dl tejföl10 dkg Trapista sajt2 db chili a díszítéshez
2 db zöld paradicsom a díszítéshez2 db paradicsom a díszítéshez Elkészítés:A megmosott káposztaleveleket kettévágom, s néhány percre forró sós vízbe dobom. A hagymát, a fokhagymát, a chilit, s a petrezselymet aprítom, a paprikát és paradicsomot darabolom. A sajtot lereszelem.Egy serpenyőben a hagymát olajon megpirítom, rádobom a fokhagymát, chili paprikát és a darált húst. Amikor
a hús kifehéredett, beleteszem egy keverőtálba.A rizst egy kicsit megpirítom, majd felengedem vízzel, s előfőzöm. Hozzáadom a keverőtálban lévő masszához, ráütöm a tojást, s beleteszem az összevágott paradicsomot, chilit, petrezselymet, megszórom a fűszerekkel, összekeverem.Egy serpenyőt kivajazok, ráfektetem a kelkáposzta levelek felét, beborítom a töltelékkel, majd lefedem kelkáposztalevelekkel. Meglocsolom tejföllel, s szórok rá
sajtot.Előmelegített sütőben, 180 C fokon 30 percig fóliával letakarva sütöm, majd a fóliát levéve aranybarnára grillezem.Tálalok, kanalazok rá tejfölt, s díszítem egy chilivel és egy piros és egy zöld paradicsommal..