Csirkemáj bacon köntösben fehérboros újkáposztával

  • 2016.09.10.
  • 9

Csirkemáj bacon köntösben fehérboros újkáposztávalHogy ne csak mindig krumpli legyen a köret. Hozzávalók:25 dkg csirkemáj13 szelet bacon1 fej fehérkáposzta (kb. 1,2 kg)1 ek cukor2 ek disznózsír2 db babérlevél köménymagőrölt fekete borsfehérborecet1 dl fehérborElkészítés:
A káposztát csíkokra vágom. A májat sózom, borsozom, betekerem a baconba. Egy serpenyőben kevés zsíron megsütöm.Egy másik serpenyőben a cukrot karamellizálom, beleteszem a köménymagot, majd a káposztát. Sózom, borsozom. Locsolok rá fehérbor ecetet, majd beleöntöm a bort. Készre párolom.Tálaláskor szedek a tányérra baconös májat, mellé káposztát. Megszórom borssal.