Hideg rumos, tejszínes meggyleves

  • 2016.06.25.
  • 5

Hideg rumos, tejszínes meggylevesFinom, hűsítő étel kánikulában. A rum opcionális. Aki nem szeretne alkoholos levest kanalazni, vagy gyerek is van a családban, az
elhagyhatja.
Hozzávalók :
30 dkg
meggy

1 ek vaj1 ek liszt1 dl főzőtejszínsó1 tk cukor1 kk vaníliás cukor1 db fahéj rúd 5 db szegfűszeg1 dl tej Elkészítés: A meggyet megmosom, majd kimagozom.Egy lábasban
vajat olvasztok,
egy kevés lisztet keverek hozzá , majd leveszem a tűzhelyről, öntök hozzá tejszínt, csomómentessé keverem.
Beleteszem a meggyet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget, s a fahéjat, kevés tejet keverek hozzá és kb. 5 percig főzöm.
Leveszem a tűzhelyről, hagyom kihűlni, majd
beteszem a hűtőbe néhány órára.Mikor jól lehűlt, kiveszem, belekeverem a behűtött rumot,
a tányérba merem, s locsolok rá egy kevés tejszínt.