Gombás resztelt marhamáj petrezselymes újkrumplival, tejfölös, tepertős jégsalátával

  • 2016.06.26.
  • 7

Gombás resztelt marhamáj petrezselymes újkrumplival, tejfölös, tepertős jégsalátávalSzeretem a májat, bármilyen állattól (sertés, marha, szárnyas, hal), és bármilyen elkészítési formában. Gyakran kerül az asztalomra. Épp ezért nagyon csodálkoztam, amikor a háziorvosom azt tanácsolta legutóbb, hogy egyek májat. Nem akarta elhinni, hogy gyakran fogyasztom, még akár májkrém formájában is. Nos, itt van bizonyságul egy recept a mai ebédemhez.Hozzávalók:25 dkg marhamáj1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma1 db csípős hegyes paprika1 db paradicsom 1 db chili15 dkg csiperke gomba sóőrölt fekete borsőrölt csípős pirospaprika
majoranna 2 ek sertészsír
8 db újkrumpli10 levél jégsaláta
1 gerezd fokhagyma balzsamecetsalátaolajolívaolaj4 ek tejfölőrölt pirospaprika1 ek tepertő1 szál kapor Elkészítés:A krumplit megpucolom, sós vízben megfőzöm.A salátaleveleket kézzel összetépem, egy tálkába rakom, vágok rá fokhagymát, sózom, borsozom,
meglocsolom az ecettel és az olajokkal, összekeverem. Kanalazok rá tejfölt, török rá tepertőt, díszítem kaporral. Beteszem a hűtőszekrénybe.A hagymát, fokhagymát aprítom, a májat csíkokra vágom. A paprikákat felkarikázom, a paradicsomot darabolom, a gombát szeletelem.Egy serpenyőben kevés zsíron megpirítom a hagymát, ráteszem a májat,fehéredésig sütöm, megszórom borssal, paprikával és majorannával. Hozzáadom a paprikát és a paradicsomot, majd a gomba zömét. Fedő alatt közepes lángon párolom. A végén teszek rá még néhány gombaszeletet.Tálalok, a tányérra teszek a gombás májból, mellé a krumpliból, vágok rá petrezselymet, sózom, s szórok még rá pirospaprikát.