Újévi tejfölös lencsefőzelék füstölt tarjával és malacsülttel

  • 2016.01.01.
  • 3

Újévi tejfölös lencsefőzelék füstölt tarjával és malacsülttelHa nem akarunk szegények lenni, Újévkor lencsét kell enni. A malacsült is kötelező Szilveszterkor, Újévkor.Hozzávalók:A főzelékhez:1 ek disznózsír1 db vöröshagyma1 gerezd fokhagyma 20 dkg füstölt sertés tarjasóőrölt fekete borsőrölt csípős paprika30 dkg lencse2 db babérlevél1 db füstölthús kocka 1 dl tejföl2 ek liszt1 tk ecet 1 ek mustár A malachúshoz:1 ek disznózsír30 dkg bőrös malachús1 gerezd fokhagyma sóőrölt fekete borsőrölt csípős paprika1 ág rozmaringElkészítés:A lencsét előző nap beáztatom.A hagymákat aprítom. A sertés tarját darabolom.A hagymát a zsíron megfonnyasztom, ráteszem a húst, megpirítom. Ráteszem a beáztatott lencsét, fűszerezem, rámorzsolom a füstölthúskockát. Öntök rá annyi vizet, hogy ellepje, s elkezdem főzni.A malachúst nagyobb darabokra vágom, a bőrét beirdalom, s egy kizsírozott serpenyőben rakom, rakok rá egy
ág rozmaringot a félbevágott fokhagymát, s fóliával letakarva beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe. Időnként a zsírral meglocsolom. 30 perc után leveszem a fóliát, átkapcsolok grillfokozatra (200C fok), s készre sütöm.Amikor a lencse megfőtt a lisztes tejföllel behabarom, s keverek hozzá mustárt és ecetet.Tálaláskor szedek a tányérra a lencsefőzelékből egy db tarjával, s rakok mellé egy db malacsültet.