Sárgadinnye krémleves szalámival

  • 2015.08.12.
  • 8

Sárgadinnye krémleves szalámival
Hideg nyári leves főzés nélkül a mediterrán konyhából.Hozzávalók:1 db kicsi sárgadinnye
1 tk cukor2 ek tejpor2 dl tejföl
sóőrölt fekete borskakukkfűőrölt szerecsendió2 szelet szalámimentalevél Elkészítés:A dinnyét félbevágom, a magokat kikaparom.
Cseresznyemagozóval 20 gombócot vájok ki, félreteszem.A dinnye többi részéről levágom a héját, feldarabolom. A gyümölcsöt egy keverőedénybe teszem. Sózom, borsozom, beleszórom a tejport, a kakukkfüvet és a szerecsendiót, beleöntöm a tejfölt, s botmixerrel összekeverem. Tálaláskor szedek egy tányérba levest, rakok rá a dinnyegombócokból, s a szeletelt szalámiból. Mentalevéllel díszítem.