Vörösboros paprikás csirkecomb krumplipürével

  • 2014.12.25.
  • 5

Vörösboros paprikás csirkecomb krumplipürévelEz még Karácsony előtt készült, de csak most jutottam hozzá, hogy megírjam a bejegyzést. Nagyon finomra sikeredett, akár még a karácsonyi asztalon is megállná a helyét.Hozzávalók:2 db csirkecomb1 db vöröshagyma2 db fokhagyma gerezd 1 db csípős hegyes paprika2 db chilipaprika 1 db paradicsom sóőrölt csípős piros paprikaőrölt fekete bors1 db tyúkhúsleves kocka olaj1 dl vörösbor 4 db burgonyaecetbe, olívaolajba eltett cseresznyepaprika Elkészítés:A combokat sózom borsozom. A krumplit megpucolom, felvágom, sós vízben felteszem főni. A hagymákat aprítom, a paprikákat, paradicsomot darabolom.Kevés olajon a combokat mindkét oldalukon megpirítom. Kiveszem félreteszem. A zsiradékon megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a paprikát, paradicsomot, végül a fokhagymát, fűszerezem.Visszateszem a combokat, öntök rá egy kevés vizet, rámorzsolom a leveskockát, párolom.Közben a megfőtt krumplit összetöröm, sózom, borsozom.Amikor a csirkecombok megpuhultak, öntök rá vörösbort, majd tálalok.A tányérra teszek egy combot, mellé krumplipürét, locsolok rá szaftot, s rakok a tányér szélére cseresznyepaprikákat.