Szamócás, tavaszi vadzöldséges, déli tőkegombás, pirított egytálétel
- 2019.05.03.
- 5
A természet és zöldségeskert szezonális finomságaiból, vadzöldségekből, céklából, répából és savanyított káposztából, na és persze déli tőkegombából és fűszerként a medvehagyma zöld terméséből egy pirított, meleg saláta egytálétel.
Hozzávalók 2 főre:Vadzöldségek:
csalán,
komlóhajtás,
podagrafű,
medvehagyma
levele és zöld termése(a vadzöldségekből vegyesen jó két maroknyi)2 szelet cékla1 sárgarépa2 kisebb újhagyma a zöldjével együttmedvehagymás, savanyított káposztadéli tőkegomba egy jó maréknyi kalapMindezeket összevágva, a céklát külön (helyen a serpenyőben, hogy ne legyen minden piros) roppanósra olaj+ vajon pároltam, majd zsírjára pirítottam az alábbi képen látható módon.A végén már csak hozzámelegítve4-5 szem összevágott kerti szamócát avagy földi epret adtam hozzá.Fűszerek: medvehagyma termés megroppantva, lepirítva, só, durvára őrölt fekete bors