Júdásfülgombás csalánleves tojásrántotta betéttel

  • 2018.11.23.
  • 6

Csapadékos időben az év minden szakában megjelenhetnek a
júdásfülgomba
termőtestei korhadó, elhalt faágakon, fatörzseken, sokszor fekete bodza törzsén. Télen is gyűjthető, és a gombaszegény téli időben nagyon szoktunk örülni, ha találunk. Ez a leves nyáron készült, de friss, zöld medvehagyma termés nélkül az év más szakában is elkészíthető.Csalános júdásfüle leves medvehagyma zöld termésével,
borssal fűszerezve, tojásrántotta betéttel
hozzávalóiElkészítés, hozzávalók:Ez a leves az erdőben is, szinte csak erdei alapanyagokból készíthető, ha a hátizsákba beteszünk egy kis zsírt, egy-két tojást és egy kisebb vöröshagymát.
Hozzávalók:- csalánhajtáscsúcs az itt leírt módon előkészítve (menyisége ízlés dolga, ha sok van, elég sokat is lehet bele tenni)
- júdásfülgomba 10-15 db
- 1 kisebb vöröshagyma kockára vágva- medvehagyma zöld termése vagy levele összevágva, vagy két gerezd fokhagyma apróra vágva- petrezselyemzöld és vagy más szezonális fűszeres levélzöld (de el is hagyhatók)A csalán blansírozással előkészítettem, összevágtam, a júdásfülgombát alaposan megmostam (nem árt neki a víz mint sok más gombának). A hagymákat kis zsíron üvegesre pirítottam, majd rádobtam a csalánt és a gombát, majd vízzel felöntve, sózva, esetleg borsozva készre főztem. Miközben főtt, tojásrántottát sütöttem, jól átsütve, ez lett a levesbetét.

Erdőkóstoló a
Facebook-on
még több tartalommal





















A saját gyűjtésű gombákat lássa
szakellenőr!A vadnövény- és gombagyűjtés etikája, törvényei, szabályai: itt

Címkék

Csalán Erdei Gomba