Csöröge kovászosan

  • 2019.02.24.
  • 7

Farsang van még, vagy micsoda. Tehát fánk dukál.Szembejött velem egy szódaporos változat, nos....megkovászosítottam. Recept marad.40 dkg liszt,
12 dkg -kb 70% hidratációs- fehérkovász,
5 dkg mangalicazsír,
2 tojás,
10 dkg mentes tejföl (zsírosabb fajta tehenet is látott tejfölből kb más mennyiség kell),
1 evőkanál cukor,
csipet só.A zsírt a liszttel elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval egy aránylag kemény tésztát gyúrunk. Bő 1 órás pihenő után kinyújtjuk, hozzávetőleg 3-4 mm vastagra. Felvágjuk, majd az egyes darabok közepébe nyitást vágunk, amin a darabok egyik végét átbújtatjuk. Felvágás után 20-30 perces pihenőt követően közepesen forró olajban mindkét oldalát megsütjük. Porcukorral meghintjük. Önmagában, lekvárral, tejföllel, tejszínhabbal kínáljuk.

Címkék

Fánk Kovász