Gesztenyés pite

  • 2016.12.22.
  • 7

Azt hiszem megdöntöm az egyazon témában egymás után feltöltött receptjeim számát. Igen, egy újabb gesztenyés. Mert hát szeretem, szeretjük ezeket a kis barna bigyókat, még ha sok is velük a macera.Hozzávalók:
15 dkg konyhakész gesztenye,
1 kisebb zellergumó,
30 dkg apróbb hagyma,
2 körte,
5 dkg vaj,
1 evőkanál méz,
3 evőkanál juharszirup,
1 kis csomag (40 dkg) leveles tészta. A zellert meghámozzuk, 2-3 mm vastagon felszeleteljük, esetleg keresztbe is elváhjuk. A vajon megpirítjuk a zellerdarabokat, majd rádobjuk a rusztikusra darabolt hagymát és együtt tovább pároljuk. Amikor a hagyma is puhulni kezd, hozzáadjuk a mézet és a juharszirupot, majd rádobjuk a nagyobb kockára vágott, meghámozott körtedarabokat. Kavargatjuk míg újból felfő, majd levesszük a tűzről és kihűtjük.Egy tűzálló tálba beletesszük a kihűlt keveréket, rászórjuk a konyhakész gesztenyét. A tálat betakarjuk a leveles tésztával. 190 fokos sütőbe téve 30 perc alatt szép pirosra sütjük. Kínáló tálra átborítva tálaljuk. Melegen, hidegen egyaránt ízletes.

Címkék

Gesztenye