Májas hablepényleves

  • 2013.12.01.
  • 9

Igencsak szeretjük a májat. A szárnyasok, nyulak vágásából kikerülő májak álltalában májkrémekben végzik. Olykor Oldalborda nagy bánatára, mert hajlana arra, hogy a vérrel együtt belesüsse a rántottába. De úgy igazából 1-2 személyes reggeli lenne. Kis felvont szemöldök és máris megelégszik a síma véres rántottával ;-)Ehhez a levesbetéthez a máj a kedvenc mészárosunktól szegődött hozzánk.Hozzávalók:
10 dkg borjúmáj,
1 kisebb hagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
só,
őrölt bors,
2 tojás,
2 evőkanál zsemlemorzsa,
1 teáskanál zsír,
diónyi vaj a tűzálló tál kikenéséhez,
1,4 liter zöldségalaplé.A májat ledaráljuk. A hagymát felaprítjuk, a forró zsírban megpároljuk, majd hozzáadjuk a májat, az apróra vágott petrezselyemzöldet, sózzuk, borsozzuk. A tojássárgát elkavarjuk a zsemlemorzsával és hozzáadjuk a májas masszához. Végül hozzákeverjük a tojások felvert habját. Kivajazott tűzálló tálba tesszük és megsütjük. Apró kockákra vágva beletesszük az alaplébe, összeforraljuk és tálaljuk.

Címkék

Leves Belsőség