Sajtos zablepény

  • 2014.04.05.
  • 4

Az egyszerű zablepényt továbbgondolva született meg a sajtos változat. Ezt is el lehet majszolni magában - kicsit hasonlít az íze a tócsnira -, de bármilyen szendvics-feltétet is tehetünk rá.Hozzávalók:- 30 g zabpehely: inkább aprószemű, de én pl. naggyal dolgoztam (kcal: 116, p.: 4 g, ch.: 19 g)- pici víz- 15 g trappista sajt (light Tolle) (kcal: 32, p.: 4 g, ch.: 0 g)- 1 tojás fehérjéje (kcal: 14, p.: 3 g, ch.: 0 g)- 2 csipet só- 1 késhegynyi őrült bors- 1 csipet sós Vegeta- 1 csipet fokhagyma-granulátum (nálam sparos)- tetszés szerint zöldfűszerek (majoranna, oregánó...)- 1 csepp olivaolaj - nem kötelező, ki kell próbálni, ragad-e cuccElkészítés:- A zabra kevés vizet erisztek, hogy mindet magába szívja. 10 percre magára hagyom.- Feltörök 1 tojást, aminek a sárgája kuka (vagy macskák:-)).- A fehérjébe belekavarom a fűszereket, majd az egészet ráöntöm a megpuhult, de masszív állagú zabra.- Utána jön bele a vékonyra reszelt sajt, majd ezzel is egyneműre keverem.- Ha szükséges, a teflonos serpenyőbe egy csepp olivaolajat öntök, ecsettel és papírtörlővel szétkenem, majd a forró serpibe kotrom a masszát, és kör alakúra formázom.- Mindkét oldalán megsütöm. Nem fog leragadni:-)1 adag: 1 lepénykeTápanyagtartalom:teljes adagra: kcal: 162 / p.: 11 g / ch.: 19 g

Címkék

Palacsinta Magvas