Sült cékla pestóval

  • 2015.10.04.
  • 9

Az ősz közeledte magával hozza a cékla iránti igényt.Nálunk ez tipikus őszi - téli étel, pedig biztosan lehet kapni korábban is. Na jó, nyáron azért nem.Amikor elfogynak a harsogó zöldek és helyükre lépnek a színesebb zöldségek,
nálunk elég gyakran kerül az asztalra a cékla.A hagyományos ecetes céklasalátát is szeretjük, de az utóbbi években majdnem kizárólag sütve kerül felhasználásra. Salátának is, de több módon köretként is.
Ez egy végtelenül egyszerű változat.A sütőben megsütött céklát felkockáztam és összekevertem egy rukkolából készült pestóval.A pestó készítés nagyon egyszerű, sok változat létezik, de ha csak az elvet tartjuk meg, akkor már nyertünk. Nálam készül petrezselyemzöldből, rukkolából, bazsalikomból, salátából is. Magként teszek bele mandulát, mogyorót, kesudiót / ritkán, mert drága / vagy diót. A sajt sem kötelező---nálam legalábbis nem. Legfeljebb nem nevezem genovai pestonakKockákra vágott krémfehér sajtot adtam hozzá és a végén még egy kevés olívaolajat locsoltam rá.Só és frissen őrölt bors kellett még rá.
.