Cékla ivólé

  • 2018.02.24.
  • 5

Amíg kelt a
POGÁCSA tésztája(és úgyis szabad volt a robotgép :),addig el is készült egy nagy adagvitaminbomba...amit azonnalelkereszteltem tavaszváróturmixnak. :)Álmodozni azért csak szabad?! ;)Hozzávalók:-5 céklagumóhoz (ez kb. 0,5 kg)-2 db alma (amit egy jó ideje veszek, az a Pink Lady...nagggyon finom alma :)-5 ek méz (virágméz)-5 ek citromlé-1 tk só-frissen darált bors-1 liter vízA céklát megfőzöm, megszabadítom aburkolatától, turmixgépbe teszem ésösszeturmixolom. Ezután kerül csak bele a hámozott,magháztól is megszabadított, felkockázottalma (így könnyebb a gépnek...szerintem :)és a méz-alaposan összeturmixolom az egészet.Mivel nem túl nagy a mixer térfogata,átöntöm egy tálba és minden máshozzávalót itt keverek bele/hozzá. Ebből a mennyiségből bő 2 liter ivólé kerekedik,sűrűbb állagú, mint pl. a bolti rostos levek,de szerintem pont így jó. :)Ha viszont bárki ettől az állagtól idegenkedne(mint nálunk most a ház Ura :),öntse az egészet egy sűrű szűrőbe, vagy sűrűgézbe, tegyen alá egy edényt és rakja hűtőbe egynapra így a levet...ki fog csepegni a tiszta lé!Elképesztően finom, egészséges és nem utolsósorban rendkívül szép színű innivalónk lett,amit fogyasztásig hűtőben tárolok.Ja, még valami...bármilyen turmixnak, smoothie-nakis kiváló alapja lehet ez az itóka!