Homoktövis likőr

  • 2017.12.13.
  • 1

Ez a történet onnan indult, hogy ősszel fent voltunkBükkszentkereszten, ahol is a híres-nevezetes gomba-fesztiválon gombát megint csak nem ettünk, helyette viszont -jól átfázva- rátaláltunk erre a csodára. :)(Lehet, hogy nem is a gomba miatt megyek én oda,hanem csodákat keresni. :)))Vérré vált bennünk, de ezt is MEGÉNEKELTEM.Azóta elég gyakran iszok homoktövis sűrítményt (gyümölcslébe, teába keverve 2-3 teáskanálnyit)és keresek is recepteket, ötleteket ennek a továbbifelhasználására. Így került elém ez a likőr recept,mert bár nem vagyunk nagy likőrösök,(meg annyira nagy pálinkások sem :)de így, a karácsony közeledtével, gondoltamkipróbálom ezt is...és mondhatom, igazán megérte!Nagyon különleges és nagyon finom!Hozzávalók:-2,5 dl 100 %-os homoktövis sűrítményhez/velőhöz-25 dkg barna kandis cukor, esetleg barna cukor-1 rúd vanília -5 dl fehér rum (vagy vodka, de szerintem rummal sokkal finomabb a végeredmény)Ennek a likőrnek sem macerás az elkészítése,csak egy kis idő kell (2-3 nap, nem több :), amíg a cukorfeloldódik az alkoholban és a vaníliarúd szépenkiadja az aromáját...nem kell siettetni. :) Hűtőben tartom végig...mert bár az alkoholnaksemmi baja nincs szobahőmérsékleten, viszonta homoktövis kényes résztvevő, így biztos, amibiztos, inkább hidegen legyen. :)A homoktövisről nagyon sok okos dolgot osztottam meg SZINTÉN ITT. :)