Forraltbor fűszerkeverék

  • 2017.12.17.
  • 7

Szóval már majdnem tél, lehetőleg újralesz hó (felénk is, nem csak a hegyen fönt :)és lassacskán karácsony közeleg...az egész éves hajtás után pedigjól esik egy kis év végi lazítás...akár egykevéske forraltbor kíséretében. :) Hozzávalók:(1 üveg (7 dl) vörösborhoz)-3-4 egész fahéjrúd-1 kk rózsabors, vagy színesbors-keverék-1 tk egész szegfűszeg-2-3 db csillagánizs-3-4 ek barna kandiscukor-pár karika aszalt narancsszelet
Mivel jelen esetben ez ajándék (lesz/volt, attól függően,hogy mikor olvassák :), így nejlontasakba kerül minden hozzávaló...csak szépen, csinosan. Sima, szürke hétköznapokon adagolhatjukegyszerűen a melegedőfélben lévő borhoz is. ;)Az aszalt banán nem lett része a hozzávalóknak...az a készítőé. :) Jó tudni, hogy főzéssel/forralással a boralkoholtartalma elillan. Ha fontos, hogy maradjon benne alkohol,akkor ne forraljuk, ha viszont nem szeretnénk nagyon ütős itókát,akkor adjunk a borhoz mondjuk 1/2-1/3 arányba vizet,
szőlőlevet, fekete teát...vagy bármit, amit szeretünk. Ja és -természetesen- az aszalt narancson kívül kerüljön belefriss is-nagyon megy az íze a vörösborhoz! :)