Eggnog

  • 2017.12.20.
  • 8

...vagy más néven maga, a tojáslikőr Hozzávalók:-1 db tojás sárgájához-1,5 dl tej (lehetőleg zsíros, vagy tejszín)-1 dl fehér rum (természetesen az alkohol-tej arányán lehet változtatni..mármint a tej/tejszín javára ;)-1 tk cukor/méz/édesítő-reszelésnyi szerecsendió (ez természetesen opcionális)A tojás sárgáját fehéredésig keverem a cukorral(ezt nyugodtan rá lehet bízni a robotgépre),a tejet melegedni teszem, majd óvatosan(nehogy tojásrántotta legyen belőle :)hozzákeverem a cukros tojást és sűrűsödésigfolyamatosan keverem. Ezután belekerül a rum is... még meleg állapotábanmeleg pohárban, vagy csészében-, kihűtve/behűtveviszont szép poharakban tálalom, esetleg egy reszelésnyifriss szerecsendióval a tetején. Telitalálat a történet! :)